theme-sticky-logo-alt
personalitati-importante

Frédéric Lasnier – Cine a fost și ce a făcut?

După o scurtă perioadă petrecută într-o companie de servicii informatice de nivel naţional, Frédéric Lasnier pune bazele Pentalog, alături de alţi patru prieteni, tineri absolvenţi ai Facultăţii din Orléans, ca şi el.

Climatul specific (suntem în 1995) îl determină pe Frédéric să orienteze societatea spre pieţe puţin sau deloc aglomerate: client/server, micro/unix şi internet. În aceste domenii sunt foarte multe de făcut şi există o penurie de oferte, astfel încât o companie mică îşi poate găsi foarte uşor locul.

Încă din 1995, el decide să deschidă capitalul salariaţilor, în prezent 56% din capitalul Pentalog fiind deţinut de către aceştia. Este vorba de concretizarea viziunii membrilor fondatori asupra întreprinderii moderne. Începând din 1997, Frédéric caută primii clienţi internaţionali ai firmei.

În 2006, procentajul activităţilor internaţionale a atins o cotă de 60%.

În 1999, în cadrul unui proiect ambiţios (10 000 zile/om în J2EE), a efectuat primele vizite în România şi a pus bazele politicii low cost european a Pentalog High Tech.

În 2005, el iniţiază lansarea ofertei BPO (Business Process Outsourcing) şi propune noul Business Model al Pentalog High Tech.

În 2006, cu ajutorul Ausy, unul dintre cei mai importanţi 5 actori francezi pe piaţa serviciilor R&D externalizat, el creează Pentalog Technology, a venture by Ausy and Pentalog, co-deţinută în proporţii egale de către cele două părţi. Acest Joint Venture are ca scop furnizarea de servicii R&D low cost, dar de înalt nivel calitativ, către jucătorii importanţi ai industriei mondiale. Frédéric asigură conducerea operaţională a acestei alianţe.

În 2008, Frédéric înfiinţează Pentalog Deutschland (filiala germană a grupului) si P5 VN. Toate aceste activităţi de producţie sunt gestionate de la Orléans, unde este consolidată, de asemenea, 70% din valoarea adăugată.

Frédéric este părintele adaptării modelului “design to cost” pentru serviciile intelectuale din Franţa.

Despre Pierre Peutin

Pierre si-a început activitatea la Pentalog în calitate de programator în urma cu 12 ani, în 1999. El a lucrat în cadrul unor proiecte de dezvoltare web si de aplicatii client-server în Franta si a participat la misiuni de durata medie si lunga în Belgia.

Dupa mai multi ani în care a lucrat ca programator, Pierre s-a orientat catre Business Intelligence, apoi catre consultanta, participând la diverse proiecte de raportare pentru clienti precum PSA Peugeot Citroen, Loxam sau grupul ACTICALL.

Ulterior, Pierre a fost sef de proiect în domeniul dezvoltarii de aplicatii specifice, coordonând echipe cuprinse între 1 si 7 persoane repartizate în Franta si în centrele de productie Pentalog. În mod firesc, Pierre a obtinut apoi functia de director de proiecte pentru centrele de productie înainte de a prelua conducerea liniei de business Information Systems.

Pierre este responsabil de întocmirea propunerilor comerciale, monitorizarea clientilor existenti, controlul îndeplinirii angajamentelor luate fata de clientii nostri cu privire la proiecte, respectarea procedurilor sistemului de calitate Pentalog, precum si controlul si optimizarea cheluielilor aferente liniei de activitate de care este responsabil.

Lean-şi-Six
Previous Post
Sunt Lean şi Six Sigma diferite? De ce Lean şi de ce Six Sigma?
Oamenii-Muci
Next Post
Despre Oamenii Muci – Ce fac și cu ce se ocupă?

0 Comments

Leave a Reply

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://matthers.ro 300 0